Det här händer inuti din kropp när du dricker Coca-Cola!! Jag hade ingen aning!

Vet du vad som händer med kroppen när man dricker en cola? Den goda nyheten är att idag kommer ni få se den skada du gör på din kropp när du dricker en läsk.

Konsumtionen av dessa drycker har negativa effekter på hälsan, såsom i vår sockernivåer eftersom att läsk innehåller motsvarande 10 teskedar socker. Sedan titta på vad det kan hända med dessa drycker.

Kanske är du en av dem som tycker om uppfriskande smak av en cola. Du bör dock veta att denna dryck är full av föreningar som kan vara skadliga för vår hälsa.

Detta kan orsaka oss problem på kort eller lång sikt.

En enda burk eller flaska Coca Cola har motsvarande 10 teskedar socker. Dessutom har det också andra kemiska komponenter som påverkar flera viktiga organ i vår kropp. Låt oss se vad som händer med din kropp efter …

10 minuter: De 10 teskedar socker träff kan ha en förödande effekt på vår kropp. Om vi inte kräkas, är det tack vare produktionen av fosforsyra från vår kropp.

20 minuter:
 Glukos orsakar våra insulinnivåer att stiga dramatiskt. Då kommer levern omvandla allt socker och fett kommer att ackumuleras.

40 minuter: Vår kropp kommer att ha haft tid att absorbera koffein. Som ett resultat, kommer du att ha dina elever vidgade, ditt blodtryck kommer att stiga och levern kommer att släppa mer glukos i blodet. Adenosinreceptorer, den nyckelmolekyl i processen av sömn, är blockerade. Denna process hindrar oss att somna.

45 minuter: vår kropp börjar producera dopamin, ett ämne som stimulerar lustcentra vår hjärna. Det jämförs med den effekt som produceras av heroin.

60 minuter: Vi vill urinera. På så sätt kommer vi att ta bort kalcium, magnesium och zink, bland andra viktiga ämnen, som inte absorberas av kroppen. Ju mer tiden går, så kommer vi att ha så kallad lågt blodsocker och vi kommer sannolikt att kännas  oss tung, lata och sömniga.

Efter att ha läst denna information är du säker på att du vill fortsätta att dricka den här typen av läsk?

Se själv videon:

Kom ihåg att dela den här artikeln med dina vänner så att de kan dra nytta av denna information.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *