Strejk på grekiska flygplatser från och med måndag.

SAS-strejken i veckan drabbade runt 100 000 passagerare och gjorde att cirka 1 000 flygningar ställdes in. Men på tisdagen kom arbetsgivarna och pilotfacket överens om ett nytt avtal och stora delar av flygtrafiken kunde återupptas – till många resenärers stora glädje.

Men snart är det dags för en ny strejk, den här gången på flera grekiska öar. Strejken, som är utlyst av fackföreningen OSYPA, är en protest mot att de grekiska myndigheterna har hyrt ut 14 flygplaster i den grekiska övärlden till det tyska transportföretaget Fraport. Det tyska företaget kommer ta över driften av flera flygplatser i slutet av året, bland annat på semesterparadis som Kreta, Santorini och Korfu.

mykonos1

Strejken kommer att påverka både inrikes- som utrikesflyg, men det är inte klart på vilka flygplatser som markpersonalen kommer strejka. Klart är dock att det är på måndag som markpersonal på flygplatser kommer inleda en femdagarsstrejk.

– Vi har inte så mycket information ännu, men vi räknar med att det kommer att bli som tidigare år, att det innebär lite trafikstörningar, i form av förseningar och eventuella omdirigeringar till en annan flygplats, säger Jenny Boström, pressansvarig på Apollo, till Aftonbladet.

De flygplatser som kommer hyras ut till tyska Fraport vid årsskiftet är Chania på Kreta, Korfu, Kavala, Kefalonia, Kos, Mytilene, Mykonos, Rhodos och Zakynthos.

Publicerad av Vi som älskar semester, gilla gärna


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *