5 enkla knep i köket som du genast borde lägga på minnet.

Få ut citronjuicen

Har du ingen juicepress men behöver pressa citroner så kan du testa detta. Dela citronen på mitten, ta fram en kökstång och lägg in citronhalvan. Tryck till ordentligt – och all juice kommer pressas ut samtidigt som du slipper få den på händerna.

koksknep2
Bildkälla: Youtube

Separera äggulan

Det här klassiska knepet funkar alltid lika bra om du vill separera äggulan från vitan. Istället för att stå och peta med en gaffel – ta bara en pet-flaska, tryck ut lite luft och sug upp äggulan som du sedan lägger i tallriken bredvid. Briljant!

koksknep1
Bildkälla: Youtube

Inga bruna bananer

Börjar dina bananer bli bruna? Dra fram plastfolie och vira det runt stjälkarna. Det enkla knepet kommer få bananerna att hålla sig mogna i 4-5 dagar längre! När du sedan ska ta en banan så lossar du bara på plastfolien, drar loss den från klasen och virar tillbaka folien runt de kvarvarande bananerna.

koksknep3
Bildkälla: Youtube

Håll salladen fräsch

När det blir kvar sallad efter middagen kan den, om den får ligga kvar i den öppna påsen i kylen, snabbt bli dålig. Lösningen? Plocka bara fram hushållspapper! Lägg det i salladspåsen och pappret kommer nu att suga upp fukt så att salladsbladen håller sig fräscha längre. Jag hade då ingen aning.

koksknep4
Bildkälla: Youtube

Plastfoliehålen

Det är så irriterande när man ska ta plastfolie och den hela tiden hoppar upp ur kartongen. Många av oss har inte lagt märke till det, men lösningen på problemet finns faktiskt ofta på förpackningen. Längs med kartongens sidor kan det finnas små hål – och om du trycker in dem kommer plastfolien stanna på sin plats när du ska dra loss en bit. Hand upp om du visste detta!

koksknep5
Bildkälla: Youtube

Släng gärna ett öga på den här videon så får du se mer av knepen:


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *