Graviditetstestet räddade livet på den 18-åriga killen

Byron Geldard, 18, från Storbritannien, hade precis slutat skolan när han plötsligt upptäckte en kraftig smärta i buken. Det gjorde så ont att han fick uppsöka sjukhus, där läkarnas första besked var ömma muskler efter för hårt idrottande, uppger tyska Heftig.

Men smärtan gick inte bort och Byron tog sig återigen in till läkaren. Ultraljudet gav då svaret – det är cancer. Men läkarna kunde inte slå fast vilken typ av cancer det rörde sig om. För att överleva handlar det om att agera snabbt och behandla korrekt.

Facebook/Byron Geldard

Läkarnas udda metod räddade livet

Byron fick bara ondare och ondare, till slut kollapsade han. Samtidigt stod läkarna där och visste inte hur han skulle behandlas. De valde att skicka iväg honom till ett speciellt tonårssjukhus. Då kom läkarna med en mycket ovanlig idé: Byron skulle graviditetstestas.

Graviditetstester används nämligen också för att diagnostisera testikelcancer, då denna typ av cancer producerar samma hormoner som gravida kvinnor. Så nu kunde läkarna ge rätt behandling.

Flickr

18-åringen fick genomgå kemoterapi och tumören i magen togs sedan bort. Byrons liv kunde därmed räddas – tack vare ett graviditetstest.
– Det var en konstig känsla när jag fick veta att jag var bra igen, säger han enligt tyska Heftig.

Efter den otroliga händelsen kan Byron nu återgå till det normala i livet, även om det blir svårt med tanke på oerhört omvälvande som hände honom.
– Egentligen borde jag återgå till det normala dagliga livet, men allt har förändrats.

Byron kommer dock aldrig glömma det som räddade livet på honom: Ett graviditetstest.

Pixabay

The post Graviditetstestet räddade livet på den 18-åriga killen appeared first on Newsner Svenska.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *