Förskolebarn hittade 40 000 kronor i skogen – nu får de behålla pengarna för polisen

När några barn i förskoleklassen på Östra skolan i värmländska Sunne hittade en glasburk med pengar i skogen blev de eld och lågor. I bruken låg hela 40 000 kronor i kontanter, vilket är mycket pengar för små barn. Men barnen gjorde som de fått lära sig och lämnade burken till polisen.

Rullade sedlar i tusentals kronor

Burken var en gammaldags konservburk försluten med metallbygel, och inuti låg 40 000 kronor i rulade sedlar. Alla dessa fick barnen behålla.
– Eftersom ingen sedan dess har gjort anspråk på pengarna lämnar nu polisen över dem till barnen som får en fin erfarenhet av att ärlighet varar längst, säger rektor på Östra skolan i Sunne, Lenita Besterman.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men för att pengarna ska göra gott så kommer inte barnen att få dessa rakt i handen. Det pratas bland annat om en klassresa, men framförallt om en fond.
– Vi ska öppna en fond för eleverna som ska kunna ta ut pengarna under en fyraårsperiod, säger förskolelärare Lotta Löwenthal Gerdin till SVT.

 

The post Förskolebarn hittade 40 000 kronor i skogen – nu får de behålla pengarna för polisen appeared first on Newsner Svenska.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *